Úvod » Kaše a vločky » Bulgur bez GMO 500 g
Bulgur pšeničné kaše (obdobná jako kuskus), která se vyznačuje žlutohnědou barvou a mírně ořechovou chutí a vůni. Bulgur se vyrábí z tvrdé pšenice durum tak, že se obilná zrna nejprve uvaří, pak se suší a drží, aby se odstranily otruby a pšeničné klíčky.
Bulgur je vhodný pro zdravou výživu zejména díky svému nízkému glykemickému indexu. Je totiž vyráběn z arabské pšenice s glykemickým indexem 46. Je proto vhodný i pro diabetiky. Bulgur má také nízký obsah tuků a vysoký obsah bílkovin (12,5 g / 100 g) a vlákniny, které je v bulguru dvakrát více, než v hnědé rýži.
Složení: Kaše z pšenice durum.
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota | 1432 kJ / 342 kcal |
Tuky | 1,33 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,23 g |
Sacharidy | 75,87 g |
z toho cukry | 0,41 g |
Bílkoviny | 12,29 g |
Vláknina | 12,5 g |
Sůl | < 0,04 g |
Příprava a použití: Bulgur je vynikající jako příloha k masu, jáhly se používají také jako zavářka do polévek, může to být také zcela plnohodnotné samostatné jídlo.
Uchovávání: na suchém, dobře větraném a tmavém místě, při běžné teplotě.
Recept: Bulgur zalijte studenou vodou a nechte nabobtnat a odležet alespoň 1 hod.