Úvod » Kaše a vločky » Bulgur bez GMO 500 g


        

Bulgur bez GMO 500 g

 

Dostupnost: do 3 dnů
Číslo produktu: 024
Výrobce: Mlýn KLOS-POL
Bez lepku: Ne
Vegetariánský výrobek: Ano
Veganský výrobek: Ano
Země původu: Turecko
Bez GMO: Ano
naše cena:
43 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Bulgur pšeničné kaše (obdobná jako kuskus), která se vyznačuje žlutohnědou barvou a mírně ořechovou chutí a vůni. Bulgur se vyrábí z tvrdé pšenice durum tak, že se obilná zrna nejprve uvaří, pak se suší a drží, aby se odstranily otruby a pšeničné klíčky. 

Bulgur je vhodný pro zdravou výživu zejména díky svému nízkému glykemickému indexu. Je totiž vyráběn z arabské pšenice s glykemickým indexem 46. Je proto vhodný i pro diabetiky. Bulgur má také nízký obsah tuků a vysoký obsah bílkovin (12,5 g / 100 g) a  vlákniny, které je v bulguru dvakrát více, než v hnědé rýži.

Složení: Kaše z pšenice durum.

 

Výživové hodnoty (100 g):

Energetická hodnota 1432 kJ / 342 kcal
Tuky 1,33 g
z toho nasycené mastné kyseliny  0,23 g
Sacharidy 75,87 g
z toho cukry 0,41 g
Bílkoviny 12,29 g
Vláknina 12,5 g
Sůl < 0,04 g

 

Příprava a použití: Bulgur je vynikající jako příloha k masu, jáhly se používají také jako zavářka do polévek, může to být také zcela plnohodnotné samostatné jídlo.

 

Uchovávání: na suchém, dobře větraném a tmavém místě, při běžné teplotě.

 

Recept: Bulgur zalijte studenou vodou a nechte nabobtnat a odležet alespoň 1 hod. 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.