Úvod » Kaše a vločky » Jáhly bez GMO 1 kg
Jáhly jsou tou nejlepší potravinou pro přípravu kaše. V naší kuchyni mají své místo již nejméně od středověku. Vyzkoušejte ty naše!
Jáhly jsou loupané proso a jsou přirozeně bezlepkové. Jáhly jsou vhodné pro děti, osoby s bezlepkovou dietou a ostatními typy diet. Jáhly mají žlutou barvu a jemnou chuť. Jáhly obsahují až cca 65 % škrobu.
Čím jsou jáhly výjimečné:
Naše jáhly jsou vyráběn z pečlivě kontrolované suroviny a v malém. Při jejich výrobě se nepoužívají žádné chemické látky.
Složení: Jáhly obsahují velký podíl sacharidů, bílkovin, vitamínů skupiny B, lecitín, vlákninu, tuky a minerální látky (hořčík, vápník, draslík, fosfor, železo).
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota | 1449 Kj/346 kcal |
Tuky | 2,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 71,6 g |
z toho cukry | 0,1 g |
Bílkoviny | 10,5 g |
Bláknina | 3,2 g |
Sůl | 0,01 g |
Příprava a použití: Jáhlová kaše je vynikající jako příloha k masu, jáhly se používají také jako zavářka do polévek, může to být také zcela plnohodnotné samostatné jídlo. Kaši můžete dochutit čerstvým či sušeným ovocem, hrozinkami, skořicí apod. Zkuste jáhlovou kaši místo knedlíků, brambor či rýže.
Fantazii se meze nekladou.
Uchovávání: na suchém, dobře větraném a tmavém místě, při běžné teplotě.
Recept: Jáhlovou kaši vařte ve vodě, ve vodě s mlékem (1:1) nebo jen v mléce. Poměr 1 sklenice kaše: 2,5 sklenice vody, vody s mlékem nebo mléka. Jáhly je třeba nejprve pořádně propláchnout. Pak nasypat do vařící vody/mléka a přidat lžíci másla. Vařte cca 20 min. pod pokličkou, nemíchejte, v kaši totiž vzniknou kanálky, kterými bude ucházet pára z vařící vody.