Úvod » Kaše a vločky » Ječná kaše bez GMO 1 kg
Nelámaná ječná kaše je výživově nejhodnotnější kaší z ječmene. Jedná se o celá oloupaná a očištěná zrna ječmene, z něhož se dále vyrábí lámaná kaše. Naše kaše má velmi příjemnou obilnou vůni a šedou barvu s nazelenalými a našedlými odstíny.
Ječmen je na našem jídelníčku již tisíce let a je velmi prospěšný zdraví. Má vysoký obsah vlákniny a tzv. beta glukanů, která chrání srdce a střeva.
Ječná kaše je:
Složení: Ječná kaše má vysoký obsah bílkovin a sacharidů, které dodávají energii. Dále pak obsahuje vitamíny (B1, B2, PP), minerální soli (vápník, draslík, železo), škrob a vlákninu.
OBSAHUJE LEPEK
Výživové hodnoty (100 g):
Energetická hodnota | 1398 kJ / 334 kcal |
Tuky | 2,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,35 g |
Sacharidy | 74,9 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 8,4 g |
Vláknina | 5,4 g |
Sůl | 0,01 g |
Příprava a použití: Ječná kaše je vhodná jako příloha k masům i bezmasým jídlům, do polék a k zahušťování omáček.
Uchovávání: na suchém, dobře větraném a tmavém místě, při běžné teplotě.
Recept: Pro přípravu budete potřebovat 1 sklenici kaše a 2 sklenice vody. Kaši propláchněte, zalijte vodou a ponechte namočenou cca 5 hod. Osolenou vodu přiveďte k varu, přidejte kaši a vařte na středním plameni cca 25 minut. Pokud nasypete kaši do vroucí vody, bílkoviny se rychleji srazí a kaše bude chutnější a bude se méně lepit. Během vaření můžete kaši dochutit máslem.