Mouka z čičorky je vyráběna dvěmi způsoby: pomletím suchých, pražených semen nebo pomletím namáčených semen, které jsou lehce fermentované. Čičorka se jedla již před tisící lety, zejména a asijském kontinentu (dnes ji můžeme koupit pod označením Papad), přes Řecko dorazila také do Evropy.
Země původu: Kanada
Výživové hodnoty mouky z čičorky ve 100 g:
Výživová hodnota 1407 Kj/336 kcal
Tuky 2,59 g
Nasycené mastné kyseliny 1,1 g
Uhlovodany 68,30 g
Cukry 4,80 g
Bílkoviny 13,60 g
Sůl 0.02 g
Vláknina 2,80 g
Není modifikován geneticky
Neobsahuje konzervační látky
Použití: Lze používat jako dodatek do normální mouky při pečení. Je vhodná pro zahušťování polévek a omáček, zejména vegetariánských, neboť je obohacuje významně o bílkoviny. V vegetariánských těstech a burgerech může nahradit strouhanku. Je nezbytná pro tradičních jídel jako je kofta nebo flan.
Uskladnění: Mouku z čičorky skladujte v tmavém, chladném místě, nejlépe v těsném obalu, ideální je sklenice ve studené spižírně.