Úvod » Kaše a vločky » Pohanka nepražená, v celku, bez GMO 1 kg


        

Pohanka nepražená, v celku, bez GMO 1 kg

 

Dostupnost: do 3 dnů
Číslo produktu: 013
Výrobce: Mlýn KLOS-POL
Bez lepku: Ano
Vegetariánský výrobek: Ano
Veganský výrobek: Ano
Země původu: Polsko
Bez GMO: Ano
naše cena:
47 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Nepražená a nelámaná pohanka je nejhodnotnější variantou pohanky. Má krémovou barvu s nazelenalými odstíny. Její chuť je méně intenzivní a jemnější, než je tomu u pražené pohanky. 

 

Pohanka je rostlina z čeledi rdesnovitých, která se pěstuje jako pseudoobilovina. Za svůj název pohanka vděčí pohanským nájezdníkům, s nimiž se do Evropy dostala. Pohanka je alternativní obilovina, která je velmi hodnotná z výživového hlediska. Pohanka neobsahuje žádný lepek.

Nepražená pohanka je:

  • výživná
  • zdravá
  • snadná pro přípravu.

 

Složení: Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, rutinu, quercetinu. Obsahuje také velké množství vlákniny a uhlovodanů. Dále obsahuje minerály jako vápník, fosfor, draslík, mangan, hořčík, železno, zinek a vitamíny B1, B6, PP.

 

Výživové hodnoty (100 g):

Energetická hodnota 1454 kJ/344 kcal
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny  0,6 g
Sacharidy 63 g
z toho cukry 2,9 g
Bílkoviny 13 g
Vláknina 5,9 g
Sůl -

 

Příprava a použití: Pohanka se hodí jako příloha k masům, jako hlavní jídlo na mnoho způsobů atp. Pražením pohanka ztratí až 50% vitamínů a když ji budete vařit v sáčku a vylejete vodu, tak příjdete o mnoho hodnotných složek. Proto ji je třeba uvařit tak, aby absorbovala všechnu vodu, v níž se vařila.

Uchovávání: na suchém, dobře větraném a tmavém místě, při běžné teplotě.

 

Recept: Na 1 sklenici pohanky použijte 2 skledince vody. Nejprve pohanku pořádně propláchtěnte. Pak přiveďte lehce osolenou vodu k varu a nasypte do ní připravenou pohanku (můžete přidat lžíci másla). Vařte cca 7 min. pod pokličkou doměkka. Pohanku nemusíte míchat. Ale pokud ji už zamícháte, tak ji budete muset míchat až do konce, aby se nepřipálila. Použijte jako přílohu, nebo samostatné jídlo. Čím pohanku ozdobíte a dochutíte, bude záležet jen na vaší fantazii.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.